Ręka do góry, kto lubi pizzę! Osobiście nie znam osoby, która nie uwielbiałaby włoskiego przysmaku. I mimo, że u wielu osób pizza wjeżdża na stół w momencie, kiedy nie mamy pomysłu na obiad, to jednak istnieje dość duża grupa, która do pizzy podchodzi z wyjątkowym namaszczeniem. Wiele osób wychodzi na pizzę by celebrować jakieś ważne momenty lub możliwość spotkania z przyjaciółmi. Dla mnie wyjście na pizzę jest fajnym pretekstem do nadrobienia zaległości towarzyskich. Co by nie mówić, prawda jest taka, że od dawien dawna pizza funkcjonuje jako sprawdzony sposób na udany wieczór. Koniec i kropka! 😉
W domu, czy na mieście?
Prawda jest taka, że każdy z nas może sobie zrobić pizzę w domu. Przepisów na włoski placek jest w Internecie całe mnóstwo. Mamy przepisy na ciasto grube i chude, na pizzę wegetariańską i dla miłośników dobrego mięsa. Mamy przepisy na pizzę tradycyjną i egzotyczną. Ale czy faktycznie domowa pizza smakuje tak dobrze jak ta, którą podadzą nam w pizzerii? Samo przygotowanie włoskiego przysmaku zdąży nas tak zmęczyć, że smak finalny nie będzie już cieszył tak, jak powinien. Poza tym, w pizzerii każdy z naszych znajomych będzie mógł zamówić swój ulubiony smak. W domu z kolei jesteśmy zazwyczaj skazani tylko na jeden rodzaj i smak placka. Tak więc: dom czy pizzeria? Zdecydowanie pizzeria!
Pizzeria w Warszawie – jak znaleźć idealną?
Nie da się ukryć, że pizzeria w Warszawie niejedno ma imię. Każda dzielnica Warszawy ma swoją pizzerię. Ba! Coraz częściej na każdej warszawskiej ulicy króluje pizzeria. Jak zatem wybrać tę najlepszą? Dobra pizzeria to lokal gastronomiczny, który cieszy się ogromną popularnością. Jeśli pizzeria jest pełna ludzi to znak, że karmią w niej całkiem dobrze. Na pewno należy unikać miejsc pustych, gdzie nie ma ani jednego klienta. Na co jeszcze zwrócić uwagę wybierając pizzerię?
Wykwalifikowany personel
Pizzeria, zwłaszcza pizzeria w Warszawie wcale nie musi być prowadzona przez rodowitych Włochów, by stała się rekomendowanym miejscem. Istotną rolę odgrywa doświadczenie pracowników oraz ich umiejętności. Jeżeli mamy pewność, że pizzę przyrządzają wykwalifikowane osoby posiadające sztukę przygotowywania idealnego ciasta i sosu pomidorowego, to już połowa sukcesu. A skąd mamy to wiedzieć? Podpytując znajomych lub czytając opinie na temat danego miejsca.
Wysoka jakość składników
Dobra pizzeria powinna serwować pizze na bazie starannie wyselekcjonowanych, najlepszych składników. Bo przecież to właśnie poszczególne składniki wpływają na efekt końcowy. Pamiętajcie, że na smak pizzy wpływają: prawdziwa włoska mąka, ser mozzarella, passata pomidorowa oraz pozostałe składniki wykorzystywane w tradycyjnej pizzy rodem z Italii. Warto sprawdzić to na stronie wybranej pizzerii.
Tradycyjna receptura
Pizzeria w Warszawie, która bazuje na tradycyjnej recepturze? Wszystko jest możliwe. Jeśli dany lokal przygotowuje pizzę od ponad 50 lat to na pewno doskonale zna tradycyjne przepisy i włoskie sztuczki, dzięki którym pizza smakuje wybornie.
Nowości smakowe
Tradycja tradycją, ale od czasu do czasu każdy z nas lubi poeksperymentować. Jeśli więc lubicie smakować nowych wersji pizzy, koniecznie wybierzcie lokal, który Wam to umożliwi, np. pizzerię Domino’s (sprawdź tutaj: http://www.entuzjascipizzy.pl/). W pizzeriach Domino’s świat kręci się wokół pizzy – zarówno tej tradycyjnej, jak i unowocześnionej. Domino’s o pizzy wie wszystko, więc na pewno się nie zawiedziecie!
Related Posts
- Jak NIE uczyć się angielskiego?
To, że warto uczyć się języka angielskiego wie dziś każdy. Nie będę więc prawić Wam…
- A może by tak wycieczka do Pragi?
Wycieczka do Pragi to zawsze świetny pomysł na spędzenie wolnego czasu. Najlepiej pojechać tam na…
- Jak się uczyć fotografii. Gdzie się uczyć fotografii. Od kogo się uczyć fotografii
Dziś na tapetę weźmiemy naukę robienia zdjęć. Jak wiadomo, fotografia cieszy się dużą popularnością. Lubimy…