Zdrowe odżywianie zaczyna się od zdrowego gotowania. Nie wszyscy jednak wiemy, w jaki sposób gotować, aby było zdrowo. Ja też do niedawna nie wiedziałam. To, że ugotujemy warzywa w wodzie, jeszcze nie oznacza, że danie będzie zdrowe. Jak to możliwe? Konwencjonalne gotowanie warzyw pozbawia je większości cennych witamin i minerałów. Dotyczy to także wielu innych produktów poddawanych obróbce termicznej. Jest jednak wyjście z tej sytuacji. Odpowiedzią na potrzeby osób, które chcą żyć zdrowo, a przede wszystkim chcą zdrowo się odżywiać, są garnki Philipiak. Opinie szefów kuchni, jak również zwykłych użytkowników tychże garnków potwierdzają, że są one najlepszym wyborem ze wszystkich możliwych. W czym tkwi wyjątkowość garnków Philipiak? Już kiedyś wam o tym pisałam, ale przypomnijmy sobie najważniejsze fakty.
Elegancki wygląd i nowoczesne technologie
Czytając opinie na temat garnków Philipiak, nie sposób nie zauważyć, że najczęściej pojawiają się wzmianki o ich wyglądzie. To prawda, że te garnki to prawdziwa ozdoba kuchni. Minimalistyczne formy oraz wyszukane wzornictwo idealnie wpisują się w tak pożądany teraz styl nowoczesny, a nawet i industrialny. Co ważne, produkty tejże marki wykonane są ze stali chirurgicznej – niezwykle odpornej na działanie wysokich temperatur, a także na uszkodzenia mechaniczne i odkształcenia. Ale strona wizualna to nie jedyny atut garnków marki Philipiak. Opinie o garnkach często dotyczą też ich niesamowitych możliwości. Mam tu na myśli możliwość gotowania kilku potraw jednocześnie. Dzieje się tak dlatego, że garnki Philipiak można ustawiać jeden na drugim. W ten sposób różne potrawy gotujemy w jednym czasie, na jednym źródle ciepła – co zapewnia duże oszczędności w domowym budżecie. Więcej opinii o produktach Philipiak można poczytać tutaj: http://pomorskie.naszemiasto.pl/artykul/opinie-o-naczyniach-philipiak-milano,4335585,art,t,id,tm.html
Philipiak = lepsza jakość gotowania
A jakie są moje opinie o Philipiak garnkach? Przede wszystkim cenię w nich to, że zapewniają mi nowy wymiar gotowania. Można w nich gotować bez soli. Można smażyć bez tłuszczu. W praktyce oznacza to przygotowywanie potraw mniej kalorycznych, bardziej lekkostrawnych i zdrowszych – z zachowaniem niezbędnych składników mineralnych. Wiele opinii o produktach Philipiak mówi też o akutermicznym dnie. I faktycznie jest to „bajer”, który pokochałam i ja. Dzięki niemu potrawy nie tracą na jakości, nie wchodzą w reakcje chemiczne, a wszelkie materiały szkodliwe dla organizmu, nie przedostają się do pożywienia. Ugotowane potrawy nie tylko lepiej smakują, ale także są o niebo zdrowsze.
Garnki, które oszczędzają energię
Energooszczędne garnki Philipiak? Opinie to potwierdzają! I ja również. Spytacie, w jaki sposób garnki mogą wpływać na oszczędności w domowym budżecie? A mogą dzięki specjalnej metodzie gotowania, która polega na wieżowym ustawianiu garnków. O czym wspominałam wyżej. Ustawiając garnki jeden na drugim, nie trzeba uruchamiać większej ilości palników i oszczędności gotowe! Poza tym, większość takich garnków posiada przykrywki z termoregulatorem, co pozwala kontrolować temperaturę bez podnoszenia pokrywy oraz zakończyć proces gotowania we właściwym momencie.
Related Posts
- Luksus w kuchni - garnki Philipiak
Nigdy nie ukrywałam swojej słabości do rzeczy ładnych i luksusowych. Należę do tego grona ludzi,…
- Philipiak garnki - moje garnki idealne
Moda na zdrowe gotowanie dopadła i mnie. I chyba jest to jedyna moda, która wyszła…
- Zdrowszy sposób gotowania - gotowanie na parze
W ostatnim czasie tyle mówi się o zdrowym jedzeniu i zdrowym gotowaniu. Dlatego też postanowiłam…