Moda na zdrowe gotowanie dopadła i mnie. I chyba jest to jedyna moda, która wyszła mi na dobre. Świadomość zdrowego gotowania przekłada się nie tylko na lepsze samopoczucie, ale także atrakcyjniejszy wygląd. A jeśli mądre gotowanie to też lepsze garnki. Dawniej nie przykładałam wagi to tego w czym gotuję. Jestem pewna, że większość z was nie zwraca na to uwagi. Tymczasem dobre garnki to połowa sukcesu. Prawdziwym hitem ostatnich czasów są garnki ze stali chirurgicznej. W swojej ofercie ma je m.in. marka Philipiak.
Philipiak garnki – mój numer jeden
Prawda jest taka, że długo szukałam garnków idealnych. Podpytywałam znajomych i dietetyka, co wybrać. Przekopałam chyba połowę Internetu i w końcu znalazłam. Mój wybór padł na Philipiak garnki. Fakt, może i nie należą one do najtańszych, ale z całą pewnością warte są każdej ceny. Philipiak garnki pozwalają mi na gotowanie bez soli i innych niekorzystnych dla zdrowia dodatków. Ba! Niektóre modele pozwalają mi gotować nawet bez wody, co jest bardzo oszczędne i wygodne. Warzywa i inne produkty smakują tak, jak je natura stworzyła – bez żadnego oszukiwania i sztucznego podkręcania smaków.
Philipiak – lepsza jakość gotowania
Philipiak garnki to coś więcej niż przedmioty do gotowania. To cała filozofia zdrowego przygotowywania posiłków, która opiera się na zasadach zdrowego odżywiania. Gotowanie według marki Philipiak to gotowanie bez soli, smażenie bez tłuszczu, z zachowaniem niezbędnych składników mineralnych. Cechą, która odróżnia garnki Philipiak od innych dostępnych na rynku garnków jest AKUTERMICZNE DNO. Co to takiego? To właśnie dzięki niemu potrawy nie tracą na jakości, nie wchodzą w reakcje chemiczne, a wszelkie materiały szkodliwe dla organizmu, nie przedostają się do pożywienia. Ugotowane potrawy nie tylko lepiej smakują, ale także są o niebo zdrowsze.
Garnki ze stali chirurgicznej
Philipiak to garnki wykonane ze stali chirurgicznej. Materiał ten jest bardzo odporny na działanie wysokich temperatur oraz uszkodzenia mechaniczne. Garnki ze stali chirurgicznej są bardzo trwałe i odporne na odkształcenia. W przeciwieństwie do tradycyjnych garnków są w stanie wytrzymać naprawdę dużo. Dzięki temu z powodzeniem służą nam przez długie lata, czego nie można powiedzieć chociażby o garnkach emaliowanych. Warto w tym miejscu podkreślić, że stal chirurgiczna nie wchodzi w reakcje z żadnymi elementami pożywienia. Nie jest też podatna na przywieranie. Garnki ze stali chirurgicznej pozwalają również na gotowanie z udziałem minimalnej ilości wody lub gotowanie bez wody, co pozwala na zachowanie wartości odżywczych potraw. Nie bez znaczenia jest także ich nowoczesny design. Bo przecież każdy z nas lubi otaczać się ładnymi i estetycznymi przedmiotami, prawda?
Related Posts
- Garnki ze stali chirurgicznej - garnki dla wymagających
Każdy, kto kocha gotować dobrze wie, że podstawą udanych eksperymentów i przygód kulinarnych są odpowiednie…
- Zdrowszy sposób gotowania - gotowanie na parze
W ostatnim czasie tyle mówi się o zdrowym jedzeniu i zdrowym gotowaniu. Dlatego też postanowiłam…
- Luksus w kuchni - garnki Philipiak
Nigdy nie ukrywałam swojej słabości do rzeczy ładnych i luksusowych. Należę do tego grona ludzi,…